Langh Ship panostaa ympäristöystävällisyyteen

Langh-yritysten päivittäisessä toiminnassa huomioidaan ympäristöasiat ja yrityksille on tärkeää, että merien tilaa pyritään parantamaan. Ympäristönäkökulma on ollut Langh-yritysten toiminnan ydin jo kauan ja yritykset toimivat myös John Nurmisen Säätiön yhteistyökumppanina sekä säätiön Puhdas Itämeri -hankkeiden tukijana.

Langh Shipin viiteen rahtilaivaan on asennettu Langh Techin suljetun kierron pakokaasupesurit jo vuosien 2013-2014 aikana. Suljetussa kierrossa pakokaasun pesuvesi saadaan vedenkäsittely-yksikössä puhdistettua laivassa ja jäte toimitetaan kiinteässä muodossa maihin. Tämän jätteen lisäksi Langh Shipin Helsinkiin kulkevilla laivoilla, ms Lindalla ja ms Ailalla, kerätään myös vapaaehtoisesti käymäläjätevedet talteen ja ne toimitetaan Vuosaaren sataman vastaanottopisteeseen.

Varustamo haluaa aktiivisesti etsiä uusia keinoja, miten ympäristöä voi paremmin huomioida ja yksi tärkeä teko on, että ms Lindan ja ms Ailan kaikki luotsimatkat ajetaan vapaaehtoisesti tästä lähtien suljetulla kierrolla riippumatta siitä, onko avoin kierto sallittu alueella. Näin minimoidaan päästöt herkkiin rannikkovesiin.

”Ms Linda ja ms Aila ajavat Itämerellä ja Pohjanmerellä ja käyvät Pohjois-Euroopan isoissa satamissa. Ajamalla luotsimatkat suljetulla kierrolla voimme omalta osaltamme vaikuttaa positiivisesti isojen satamien ympäröivien merien tilaan”, sanoo Langh Shipin toimitusjohtaja Laura Langh-Lagerlöf.


Lisätietoja:

Laura Langh-Lagerlöf
Toimitusjohtaja, Langh Ship Oy Ab
laura.langh(at)langh.fi, puh. 040-583 8874


Langh-yhtiöt

Langh-yhtiöihin kuuluvat muun muassa pakokaasupesurivalmistaja Langh Tech Oy Ab, varustamo Langh Ship Oy Ab, Pesupalvelu Hans Langh Oy sekä Langh Group Oy Ab, joka omistaa erikoiskontteja. Langh-yhtiöiden pääkonttori sijaitsee Piikkiössä ja yhtiöiden toiminta liittyy voimakkaasti merenkulkuun. www.langh.fi

 

Langh-yritysten kuvia löytyy materiaalipankista
https://www.langh.fi/materiaalipankki