Langh Shipille uusi toimitusjohtaja

Oy Langh Ship Ab saa vuodenvaihteessa uuden toimitusjohtajan, kun nykyinen toimitusjohtaja, merenkulkuneuvos Hans Langh siirtyy varustamon hallituksen puheenjohtajaksi. Uudeksi toimitusjohtajaksi on 1.1.2015 alkaen valittu Laura Langh-Lagerlöf.

Varustamon hallituksen puheenjohtaja, diplomi-insinööri Tom Niemi kiittää Hans Langhia yli 30 vuoden johtajuudesta yrityksessä: ”Hans Langh on luotsannut yrityksen monen myrskyn läpi. Hänen innovatiivisuutensa ja energisyytensä on ollut yrityksen kantava voima. Olemme iloisia, että Hans edelleen jatkaa mukana myös yrityksen operatiivisessa toiminnassa.” Perheyrityksen luonne ei vaihdoksessa muutu, toteaa Tom Niemi: ”Laura Langh-Lagerlöfissä on samaa ongelmanratkaisukykyä kuin isässään ja uskomme hänen luotsaavan varustamoa hyvin tulevissa haasteissa.”

33-vuotias Laura Langh-Lagerlöf pitää vaihdosta luonnollisena: ”Olen kasvanut yrittämiseen. Hans osti ensimmäisen kokonaan omistetun laivan 1983 ja minä olin silloin isän mukana laivaa katsomassa. Uskon että merenkulku pysyy aina tärkeänä ja olen iloinen, että pääsen viemään yritystä eteenpäin.”

65-vuotias Hans Langh jää yritykseen neuvonantajaksi: ”Käytännössähän Laura on jo pitkään ollut mukana yrityksen johtamisessa, mutta nyt hänelle sitten tulee koko toimitusjohtajan vastuu. Itse keskityn ensi vaiheessa laivojen skrubbereiden käyttöönottoon.” Langh Shipin kaikkiin viiteen laivaan on asennettu yrityksen itse kehittämä savukaasupesuri eli skrubberi, ensimmäiseen tuotekehitysprojektina ja neljään muuhun Deltamarinin kanssa perustetun yhteisyrityksen DeltaLanghin toimesta.

Varustamolla on viisi rahtilaivaa, joista kolme kuljettaa Outokummun terästuotteita ja kaksi on Containershipsin konttiliikenteessä. Lisäksi yrityksellä on noin 1000 itse kehitettyä erikoiskonttia lähinnä terästuotteiden kuljettamiseen.

Langhin sisarukset Laura ja Linda ovat nyt molemmat perheyritysten toimitusjohtajia. 31-vuotias Linda Langh aloitti perheen toisen yrityksen, Pesupalvelu Hans Langh Oy:n toimitusjohtajana 2011. Varustamoiden ja teollisuuden raskaita puhdistustöitä tekevän pesupalveluyrityksen Hans Langh perusti 1973.

Hans Langh joutui 15-vuotiaana ottamaan vastuulleen perheen maatilan hoidon ja keskeneräisen viljankuivaamon rakentamisen, joten työnantajana hän on toiminut jo 50 vuotta.

Lisätietoa antavat:

Hans Langh, 040-500 1955, hans.langh@langh.fi
Laura Langh-Lagerlöf, 040-583 8874, laura.langh@langh.fi
Linda Langh, 040-579 7783, linda.langh@langh.fi

Korkearesoluutioiset kuvat materiaalipankistamme.

Langh Ship on suomalainen perheyritys, jonka tavoitteena on pysyä teknisen kehityksen kärjessä voidakseen palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin. Korkean teknologian avulla yritys haluaa myös kantaa vastuuta ympäristöstä. Varustamolla on viisi rahtilaivaa.