Meriliiton tunnustuspalkinto Hans Langhille

Varustamo Langh Shipin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Hans Langh sai 25.4.2016 vastaanottaa Meriliiton tunnustuspalkinnon rohkeasta toiminnastaan suomalaisen merenkulun kehittämisessä sekä innovatiivisista merenkulun logistiikka- ja ympäristöratkaisuista.

Hans Langh on pitkään vaikuttanut Suomen merenkulkupolitiikkaan ja varustamo on muotoutunut edelläkävijäksi mm. teräksen kuljettamisessa kehittämällä painaville tuotteille tehokkaita ja turvallisia erikoiskontteja. Uusimpana kehitystyönä ovat tunnetuksi tulleet rikkipesurit – alun perin omiin laivoihin kehitetyt ympäristöystävälliset pakokaasupesurit, jotka ovat saaneet myös EU:n huomion pääsemällä sen Connecting Europe Facility -ohjelmaan.

Meriliiton 90-vuotisjuhlaseminaari Suomen meriklusteri 2020 järjestettiin 25.4.2016 Helsingin kaupungintalon juhlasalissa. Liiton tarkoituksena on jäsentensä aatteellisena ja toiminnallisena yhdyssiteenä työskennellä merellisenä yhteistyöfoorumina ja tuoda esiin merenkulun ja muiden merellisten toimintojen merkitystä maallemme tavoitteena merialojen kiinnostuksen, tietouden ja arvostuksen lisääminen.

Yllä olevassa kuvassa Meriliiton puheenjohtaja Mikko Niini luovuttaa tunnustuspalkinnon Hans Langhille. Hans Langh on iloinen palkinnosta: ”On mukavaa, että yli kolmenkymmenen vuoden aktiivinen toiminta Suomen merenkulun hyväksi on huomioitu. Olemme tehneet paljon työtä, mistä esimerkkinä on se, että meillä on yli sata patenttiakin.”

Muita tunnustuspalkinnon saaneita olivat Meriaura Oy:n toimitusjohtaja Jussi Mälkiä, Container Finance Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nordström sekä Aker Arctic Technology Oy. Yhdeksännen Merenkulun maineteko -palkinnon sai Wärtsilä Oyj.

Merenkulkuneuvos, kauppatieteiden tohtori h.c. Hans Langhin yli viidenkymmenen vuoden ura yrittäjänä huomioitiin myös itsenäisyyspäivänä tasavallan presidentin antamalla Suomen Leijonan ritarikunnan komentajamerkillä.

Lisätietoa antaa:
Hans Langh, 040-500 1955, hans.langh@langh.fi

Painokelpoisen kuvan voi pyytää myynti- ja markkinointikoordinaattori Michaela Fortelius-Rautalinilta, michaela.fortelius-rautalin@langh.fi, 040 825 5718.

Langh Ship on suomalainen perheyritys, jonka tavoitteena on pysyä teknisen kehityksen kärjessä voidakseen palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin. Korkean teknologian avulla yritys haluaa myös kantaa vastuuta ympäristöstä. Varustamolla on viisi rahtilaivaa.