ms Lauran skrubberille GLn luokitus

Langh Ship sai lopullisen hyväksynnän m/s Lauran pakokaasun puhdistusjärjestelmälle, kun Germanischer Lloyd antoi sille luokitustodistuksen 17 heinäkuuta 2014. ”Asennettu järjestelmä on hyväksytty jo aiemmin, mutta nyt myös kaikki dokumentaatio on tarkistettu”, kertoo silminnähden iloinen vanhempi tekninen neuvonantaja Reino Verosaari. ”Nyt on vähän sellainen tunne kuin olisi päässyt pitkän urakan jälkeen maaliin.”

Langh Ship on varustamo, joka kehitti oman suljetun kierron rikkipesurin. Järjestelmä käyttää pakokaasun puhdistuksessa lipeää ja puhdistaa prosessissa käytetyn veden niin että se voidaan johtaa mereen. Jäljelle jäävä jäte on tiivistetty niin kuivaan muotoon, ettei sen kuljettaminen jätteenkäsittelylaitokselle aiheuta ongelmia.

Skrubberia on vastikään alettu toimittamaan myös muille varustamoille DeltaLangh-nimisen yrityksen kautta. DeltaLangh on Deltamarin Oy:n ja Langh-yrityksiin kuuluvan Oy Langh Tech Ab:n yhteisyritys. Deltamarin tarjoaa monipuolisesti suunnittelu- ja projektinhallintapalveluja laivanrakennus- ja offshore-teollisuudelle maailmanlaajuisesti.

”DeltaLangh on jo rakentamassa vastaavia pakokaasupesureita neljään muuhun laivaamme. Asennukset tulevat olemaan toiminnassa 1. tammikuuta 2015, kun uudet säännökset tulevat voimaan”, kertoo Langh Shipin kaupallinen johtaja Laura Langh-Lagerlöf, joka itsekin oli voimakkaasti mukana kehitystyössä.

Lisätietoa antavat:

Laura Langh-Lagerlöf, kaupallinen johtaja
+358 (0)40-583 8874, laura.langh@langh.fi

Hans Langh, toimitusjohtaja
+358 (0)40-500 1955, hans.langh@langh.fi,

Korkearesoluutioiset kuvat materiaalipankistamme.

Langh Ship on suomalainen perheyritys, jonka tavoitteena on pysyä teknisen kehityksen kärjessä voidakseen palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin. Korkean teknologian avulla yritys haluaa myös kantaa vastuuta ympäristöstä. Varustamolla on viisi rahtilaivaa ja noin 1000 erikoiskonttia.