Ympäristöystävällinen pesuri

Rikkipäästöjen erityisalueita (SECA) koskevien ympäristömääräysten tiukentumisella on merkittäviä vaikutuksia merenkulkualaan. Saavuttaakseen polttoaineelle asetetun 0,1 prosentin rikkipitoisuusrajan vuoden 2015 alusta varustamoiden on joko vaihdettava polttoaine dieseliin tai asennettava aluksiinsa pakokaasupesuri.

Langh Shipin kaupallinen johtaja Laura Langh-Lagerlöf kutsuttiin Lloyd’sin Maritime Academy & Informa Maritimen pakokaasupesureita käsitelleeseen tapahtumaan Lontoossa kertomaan Langh Shipin ratkaisusta käsillä olevaan ongelmaan.

Yleisö kuunteli mielenkiinnolla Lauran kertoessa, miten kiristyvät rikkisäännökset saivat Langh Shipin aloittamaan oman pakokaasupesurin kehitystyön. Ensivaiheessa Langh Shipin ms Aila -alukseen asennettiin pieni pesuri, johon johdettiin pieni osa aluksen pakokaasuista. Prosessissa syntyvä pesuvesi puhdistettiin maissa. Täysin toimiva pesuri asennettiin toukokuussa 2013 Langh Shipin ms Lauraan, ja tulokset ovat olleet erittäin hyviä.

Pesuriprojektin tavoitteena oli täyttää IMOn vaatimukset heikentämättä aluksen ominaisuuksia ja pienentämättä juurikaan lastikapasiteettia. Laura kertoi kuulijoille, että tavoitteet saavutettiin ja että pesuri on saamassa luokituksen järjestelmänä, joka täyttää kaikki IMOn vaatimukset.

Langh Shipin pakokaasupesurin ympäristöystävällisyys oli tärkeä tekijä alusta alkaen. Laura totesi ylpeänä tilaisuuden osallistujille, että Langh Ship on yksi harvoista merenkulkualan toimijoista, joka on onnistunut kehittämään pakokaasupesurin, joka ei aiheuta haitallisia päästöjä mereen ja joka siten suojelee herkästi haavoittuvaa Itämerta.

Lisätietoja:

Laura Langh-Lagerlöf, kaupallinen johtaja
040 583 8874, laura.langh@langh.fi

Korkearesoluutioiset kuvat ja esitys materiaalipankissamme.

Langh Ship on suomalainen perheyritys, jonka tavoitteena on pysyä teknisen kehityksen kärjessä voidakseen palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin. Korkean teknologian avulla yritys haluaa myös kantaa vastuuta ympäristöstä. Varustamolla on viisi rahtilaivaa.